David Oancea este cunoscut în Statele Unite sub numele Vegas Dave şi la 37 de ani a ajuns celebru în Las Vegas datorită sumelor imense pe care le-a câştigat pariind pe diferite sporturi.

Filmuleţele postate pe reţelele de socializare îl arată pe Oancea numărând sute de mii de dolari, conformprosport.ro. Cel al căruit tată s-a născut la Sibiu nu a fost dintotdeauna un parior de succes. “Am greşit de multe ori în cei 15 ani de carieră ca parior, dar de cele mai multe ori am dreptate. Am sperat să am dreptate şi acum pentru părinţii mei. Le-am promis că le voi cumpăra casa visurilor atunci când voi încasa banii”, spunea Oancea în noiembrie anul trecut.

Recent, acesta a câştigat 223.300 de dolari pe un meci de UFC câştigat de luptătoarea Miesha Tate; a pariat 77.000 de dolari şi a câştigat, iar la final s-a pozat şi a petrecut cu cea care i-a băgat banii în buzunar. A fost o adiere în comparaţie cu banii încasaţi la 2 noiembrie 2015, când Oancea a câştigat 2,5 milioane de dolari, pariind 100.000 de dolari pe Kansas City Chief, echipă care a câştigat titlul în Liga Americană de Baseball (MLB).

„Am crezut în Kansas City. Am văzut la începutul sezonului ceva ce aşa zişii experţi nu au văzut. Erau cotaţi că vor termina pe ultimul loc în divizie. După ce am câştigat pe Royals, toţi mi-au limitat pariurile. Wetsgate nu mai primeşte pariurile mele. William Hill mi-a stabilit o limită de câştig la 300.000 de dolari, iar la MGM la fel. Caesars îmi primeşte doar 300 de dolari la pariere. O plată de 2,5 milioane de dolari este cea mai sumă angajată într-un pariu din istorie. Întreaga lume mă va ţine minte pentru asta”, explică Oancea, considerat acum cel mai bun parior pe outsideri din istorie.

Oancea a început să parieze în 2000, după ce le-a spus părinţilor că va merge la universitate. N-a făcut-o, ci a folosit un împrumut de 10.000 de dolari pentru a miza la ruletă, unde şi-a dublat banii. De atunci, însă, Oancea a suferit pierderi mari, iar la un moment dat a mers două luni la întrunirile pariorilor anonimi: „Prin 2009 sau 2010, am pierdut toţi banii. Voiam doar să pariez pentru a câştiga în fiecare săptămână. Părinţii mei m-au salvat. Dacă pierd, nu urmăresc pariul cu un altul. Aici e cheia. Mulţi oameni pariază constant şi vor să câştige în fiecare săptămână. E imposibil. Joc foarte selectiv. Doar unul, două meciuri pe săptămână, în timp ce alţii merg pe 10 pariuri.”

În prezent, Vegas Dave mizează sume care variază între 100.000 de dolari şi 200.000 de dolari şi, în plus, oferă consultanţă pentru 2.500 de oameni care vor să parieze. Suma percepută variază între 1.500 şi 2.000 de dolari de om.

Într-o postare pe Facebook, pariorul cu tată român şi-a anunţat planurile pentru 2016: „Am proiecte mari în acest an. O carte, un documentar şi poate şi un film. Vreau să domin lumea pariurilor sportive. Sunt un om de afaceri. Unii spun că pariurile mele sunt false sau făcute în Photoshop. Nu ştiu ce vor oamenii de la mine. Nu-mi pasă. Nu sunt la nivelul meu. Am câştigat 5 milioane de dolari în 90 de zile.”